Vloerverwarming is een moderne technologie die zorgt voor gelijkmatige warmte in een ruimte door leidingen of elektrische kabels onder de vloer te installeren. In vergelijking met traditionele radiatorsystemen is vloerverwarming een efficiƫntere, energiezuinigere en esthetisch mooiere optie.
In deze uitgebreide gids voor vloerverwarming bespreken we alles wat je moet weten over vloerverwarming en vloerverwarming, de voordelen, nadelen en nog veel meer.
Wat is vloerverwarming?
Vloerverwarming is een vorm van verwarming waarbij een netwerk van watergedragen verwarmingsbuizen of elektrische weerstandsdraden onder het vloeroppervlak wordt geĆÆnstalleerd. Door gebruik te maken van warmtestraling verwarmt vloerverwarming een kamer door de vloer en elementen gelijkmatig te verwarmen in plaats van de lucht in de kamer. De warmte wordt uitgestraald om geabsorbeerd te worden door andere objecten in de kamer, waardoor de hele ruimte efficiĆ«nt verwarmd wordt. Kortom, vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte om de vloeren te verwarmen, en de warmte van de vloeren neemt toe naarmate ze zich door de kamer verspreidt.
Waarom vloerverwarming installeren?
Hoewel de winter voor de meeste mensen het einde van het allergieseizoen betekent, staan convectieverwarmingssystemen erom bekend dat ze deze symptomen verergeren. Vloerverwarming maakt geen gebruik van kanalen of ventilatieopeningen, wat dit probleem kan wegnemen en een schonere, gezondere en veiligere verwarming kan opleveren.
Traditionele verwarmingssystemen vormen ook een ander veelvoorkomend probleem in huishoudens: inconsistente en heterogene verwarming. De plaats van de radiator of split voor een omkeerbaar airconditioningsysteem bepaalt de verwarming, waardoor sommige ruimtes warmer zijn dan andere. Vloerverwarming verdeelt de warmte over de hele vloer, waardoor een gelijkmatig verwarmde kamer ontstaat zonder koude tocht. Dit maakt het een efficiƫntere, kosteneffectievere en comfortabelere verwarmingsoplossing.
Welke soorten vloerverwarming zijn er?
Er zijn twee soorten vloerverwarming: elektrisch en watergedragen.
Elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarmingssystemen gebruiken elektrische draden om vloeren te verwarmen. De installatie is snel en ongelooflijk energiezuinig. Elektrische systemen zijn ook rendabel en goedkoper om te installeren (in vergelijking met andere verwarmingssystemen). Elektrische systemen hebben ook geen onderhoud nodig. Ze zijn geĆÆnstalleerd en klaar voor gebruik.
Watergedragen vloerverwarming
Watergedragen vloerverwarmingssystemen maken gebruik van vloerverwarmingsbuizen die worden verwarmd door een warmtebron: ketels, warmtepompen, geothermische energie, enzovoort. De bedrijfskosten van het systeem zijn op lange termijn lager dan die van een elektrisch systeem, maar de installatie is duurder. Het duurt langer om watergedragen vloerverwarmingssystemen te installeren dan elektrische systemen. In tegenstelling tot een elektrisch systeem heeft een watergedragen systeem onderhoud nodig. Lees ons artikel over de verschillen tussen watergedragen en elektrische vloerverwarming voor meer informatie.
Hoe dik is vloerverwarming?
De meeste van onze vloerverwarmingssystemen hebben weinig of geen merkbare invloed op de vloerhoogte. Onze StickyMat vloerverwarming heeft bijvoorbeeld de dunste kabel op de markt, slechts 1,8 mm dik, en wordt rechtstreeks in de tegellijm ingebed.
Voor watergedragen vloerverwarming begint de minimaal vereiste dikte bij slechts 18 mm met Ultra-12 droogbouw vloerverwarming.
De voordelen van vloerverwarming
Er zijn 8 belangrijke voordelen van vloerverwarming:
- Onzichtbare luxueuze warmte
In tegenstelling tot radiatoren en andere verwarmingsopties zijn vloerverwarmingssystemen ontworpen om discreet te zijn. Daardoor zijn ze vrijwel onzichtbaar in je woonruimte, waardoor ze een esthetisch aantrekkelijke verwarmingsoptie zijn.
- Zuinig en rendabel
In tegenstelling tot gas- of boilersystemen zijn vloerverwarmingssystemen energiezuinig en kosteneffectief. Traditionele gietijzeren radiatoren moeten worden verwarmd met water tot 70Ā°C voordat ze een kamer kunnen verwarmen. Een vloerverwarmingssysteem hoeft maar ongeveer 27Ā°C te bereiken om de hele ruimte te verwarmen. Met vloerverwarming worden de vloeren ook rechtstreeks verwarmd, wat minder energieverspilling betekent. Stralende vloerverwarming is energiezuinig en bespaart je geld op je verwarmingsrekening.
- Geschikt voor slimme thermostaten
Warmup heeft slimme thermostaten die geschikt zijn voor de meeste vloerverwarmingssystemen. Ze werken automatisch, waardoor ze gemakkelijk in je huis te integreren zijn. Met een slimme thermostaat kun je je vloerverwarmingssystemen programmeren volgens een vooraf bepaald schema voor betrouwbare en consistente temperaturen in je huis.
- Minder beperkingen qua inrichting
Met vloerverwarming kun je genieten van al je ruimte zonder dat er grote radiatoren aan de muur hangen. Je hebt meer vrijheid bij het ontwerpen en inrichten als je je geen zorgen hoeft te maken over het ontwerp rond de radiatoren.
- Geen onderhoud
Elektrische vloerverwarmingssystemen hebben over het algemeen geen onderhoud nodig na installatie. Dit maakt ze tot een zorgeloze, onderhoudsarme verwarmingsoptie. Onze watergedragen vloerverwarmingsbuizen hebben een zuurstofbarriĆØre om ze te beschermen tegen slibvorming.
- Geschikt voor alle soorten projecten en vloerbedekkingen
Onze vloerverwarmingssystemen zijn geschikt voor alle soorten vloeren. Of het nu hout, laminaat, steen, pvc, tegels, gewaxt beton, tapijt of iets anders is, vloerverwarming werkt naar jouw voorkeur.
Elektrische vloerverwarming:
Tegels en steen: StickyMat of DCM-PRO op houten vloer – met een anti-breukmembraan om scheuren in de tegels te voorkomen.
Plak PVC, Click PVC: PVC-StickyMat of DCM-PRO plus vezelversterkte egaline.
Laminaat: WLFH folieverwarming – geen mortellijm of egaliseermiddel nodig
Tapijt, Vinyl en overige gelijmde vloeren: WLFH folieverwarming en WDO boven laag
Beton: Betonkabel
Watergedragen vloerverwarming
Renovaties met weinig beschikbare hoogte: Ultra-12 droogbouw vloerverwarming van 18 mm dik
Op geĆÆsoleerde dekvloeren: Nexxa-12 noppenplaten (22mm dik voor afdekking)
Als er dekvloeren gelegd moeten worden: Clypso Tackersysteem gelegd over niet-drukbare isolatie
- Eenvoudig te installeren
Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn kinderlijk eenvoudig te installeren wanneer er een vloer wordt gelegd. Er zijn opties voor professionals en doe-het-zelvers. Onze watergedragen vloerverwarmingssystemen zijn intuĆÆtief en ook relatief snel te installeren.
- Luchtkwaliteit
Vloerverwarming is een veel beter alternatief als het gaat om luchtkwaliteit. Radiatoren veroorzaken hoge temperaturen, waardoor de lucht uitdroogt en de omgeving onaangenaam wordt. Bovendien zorgt de op- en neerwaartse luchtcirculatie ervoor dat stof ronddwarrelt, wat niet goed is voor de luchtkwaliteit. Verwarmde vloeren houden de lucht fris en dragen niet bij aan de circulatie van stof of vuil.
Nadelen van vloerverwarming
Vloerverwarming heeft veel voordelen, maar er zijn ook nadelen waar je rekening mee moet houden.
- Vloerbedekking vervangen
Om een vloerverwarmingssysteem te installeren, moet je je bestaande vloeren verwijderen en vervangen. Daarom kun je vloerverwarmingssystemen het beste installeren als je al aan het renoveren of nieuwe vloeren aan het leggen bent.
- Installatietijd
Over het algemeen moet je een zelfegaliserend middel aanbrengen op je vloerverwarmingssysteem en dit middel moet volledig droog zijn voor je de vloerbedekking kunt leggen. De droogtijd is ongeveer een of twee dagen voor een egalisatiemassa en tot 3 weken voor een gietvloer. Sommige systemen zijn echter snel te installeren: het PFM vloerverwarmingssysteem is ātegelklaarā en het project kan in Ć©Ć©n dag worden afgerond. Het WLFH-systeem vereist geen lijm of egalisatie en er kan zwevend parket op worden gelegd, zodat het dezelfde dag nog kan worden geĆÆnstalleerd en gebruikt.
Hier kun je installatievideo’s van onze producten bekijken.
- Vloerhoogte
De vloerverwarmingssystemen van Warmup variĆ«ren van helemaal geen hoogte toevoegen (SPM ingebouwd in de tegellijm) tot de 18 mm hoogte die nodig is voor onze dunne watergedragen vloerverwarming en ons geĆÆsoleerd elektrisch systeem (Ultralight + DCM-PRO met dekvloer). Bovendien voegen de meeste mensen ook een paar isolatiepanelen toe om de efficiĆ«ntie van het systeem te maximaliseren, waardoor de vloer nog dikker wordt. Daardoor heeft vloerverwarming een licht hoogteverlies tot gevolg, dus als je stralingsverwarming overweegt in een kamer met beperkte hoogte, kan dit een probleem zijn.
Hoe werkt vloerverwarming?
Vloerverwarmingssystemen besparen energie en zorgen voor een betrouwbare, langdurige verwarming voor het hele huis.
Een elektrisch vloerverwarmingssysteem maakt gebruik van een weerstandsdraad om warmte op te wekken, die vervolgens via de tegellijm of coating naar de vloerbedekking wordt verspreid. Terwijl de vloerbedekking zachtjes wordt verwarmd, wordt de warmte gelijkmatig door de kamer verspreid en verwarmt de uitgeruste ruimte.
Een watergedragen vloerverwarmingssysteem heeft leidingen die onder de vloerbedekking zijn geĆÆnstalleerd, waar het warme water dat door de toevoersystemen wordt verspreid zachtjes wordt gepompt om zijn warmte over te dragen aan de lijm of coating en vervolgens aan de vloerbedekking. Op dezelfde manier warmt de vloerafwerking op en geeft zijn warmte af aan de ruimte die verwarmd wordt.
Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je verwarmingssysteem optimaal presteert.
Aanbevelingen voor isolatie met vloerverwarming
Om het meeste uit een vloerverwarmingssysteem te halen, kun je geschikte isolatie gebruiken. Isolatie helpt de gebruikskosten te verlagen, zorgt voor een betrouwbare en constante verwarming, voorkomt vochtophoping en verbetert het wooncomfort.
Ultralight isolatie is Warmup nieuwste thermische isolatieplaat met akoestische eigenschappen, ontworpen voor gebruik met vloerverwarmingssystemen. Het wordt sterk aanbevolen voor installatie op betonplaten of geĆÆsoleerde vloeren. Deze isolatie is geschikt voor gebruik met elektrische vloerverwarmingssystemen en voor het Nexxa-12 noppenplaatsysteem.
Je kunt de prestaties van je verwarmingsoplossing verder optimaliseren door een slimme thermostaat te gebruiken om je systeem te programmeren om op specifieke tijden in en uit te schakelen. Je kunt ook de Smart Geo functie van Warmup gebruiken, die de locatiegegevens van de mobiele telefoon van de gebruiker gebruikt om de vloerverwarming te regelen op basis van de locatie van de gebruiker ten opzichte van zijn huis.
Hoe leg je vloerverwarming aan?
De installatie varieert afhankelijk van je systeem. Afhankelijk van je vloerstructuur en het type project raden we verschillende producten uit ons assortiment aan. Als je een systeem hebt dat geschikt is voor jouw project, raden we altijd aan om de installatiehandleiding voor onze apparatuur te volgen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een watergedragen vloerverwarmingssysteem installeert.
Elektrische vloerverwarming
Je kunt kiezen tussen elektrische vloerverwarming als mat of kabel. De meeste Warmup vloerverwarmingssystemen hebben een zelfklevende rug. Andere worden geleverd met een kit met specifiek plakband. Als je het systeem hebt getest en via de thermostaat op het net hebt aangesloten, kun je verder gaan met het leggen van de vloer.
7 tips voor het installeren van elektrische systemen:
- Vloerverwarming mag nooit worden doorgesneden, van muur tot muur worden geĆÆnstalleerd of onder permanent vast meubilair zoals keukenblokken. Bereken je verwarmd oppervlak door alle obstakels op de vloer af te trekken en vermenigvuldig dan met 0,90 om een bufferzone te verkrijgen rond de kamer en de voorwerpen die je hebt afgetrokken. Van daaruit kun je eenvoudig berekenen wat je nodig hebt! Vraag een gratis offerte aan via onze website en je ontvangt deze binnen 24 uur.
- Isolatie wordt aanbevolen op een betonnen plaat of ongeĆÆsoleerde ondergrond. Warmup biedt 2 verschillende soorten isolatie: harde geĆ«xtrudeerde polystyreen thermische isolatieplaten met hoge druksterkte, met een cementcoating, reflecterende en ontkoppelende isolatie, en een polyethyleen onderlaag in de vorm van flexibele rollen, zoals WIU laminaat thermische isolatie (voor installaties met WLFH). Vloerisolatie creĆ«ert een thermische onderbreking tussen de ondervloer en de afgewerkte vloer, waardoor het neerwaartse warmteverlies aanzienlijk vermindert.
- Er worden 2 vloersensoren aanbevolen voor het geval de eerste beschadigd is.
- Zorg ervoor dat je een aparte elektragroep maakt voor de verwarming.
- Laat de lijm of coating op natuurlijke wijze drogen.
- Niet alle producten zijn gelijk – kijk naar de warmteafgifte en garanties, niet alleen naar de lengte, maar ook naar het installatiegemak.
- Een elektricien wordt aangeraden om de aansluitingen op de thermostaat en de elektrische bedrading naar het meterkast te maken.
Watergedragen vloerverwarming
Bij een watergedragen vloerverwarmingssysteem worden de leidingen onder de vloer geĆÆnstalleerd, in een laag dekvloer of direct onder de vloerbedekking, afhankelijk van het type project. Vloerverwarmingssystemen met water hebben veel bewegende delen en een aansluiting op de bestaande warmteproductie, dus ze vereisen vaak de hulp van een verwarmingsingenieur om het systeem te maken en te ontwerpen. Bij Warmup bieden we een legplan service, die het installatieproces veel eenvoudiger maakt.
In welke kamers vloerverwarming leggen?
Verwarmingssystemen zijn ontworpen om per ruimte geregeld te worden, waardoor ze een zeer energiezuinige optie zijn voor bijverwarming of hoofdverwarming. Door alleen de ruimtes te verwarmen die je gebruikt, terwijl je ze gebruikt, kun je je energieverbruik aanzienlijk verlagen.
Vloerverwarming in een badkamer
De badkamer is een geweldige ruimte om een vloerverwarmingssysteem in te installeren, want niemand stapt graag uit de douche op een bevroren vloer. Waar je ook bent, de tegels voelen altijd koud aan. Badkamers hebben meestal tegelvloeren, vochtige handdoeken en veel vocht in de omgeving, waardoor ze koud worden, vooral in de herfst en winter. Het installeren van vloerverwarming in de badkamer helpt om de ruimte het hele jaar door comfortabel te houden.
Vloerverwarming in keuken
Keukens hebben meestal koude tegelvloeren. Ze hebben ook de neiging om een beetje vochtig te worden. Daardoor kunnen keukens koud worden in de herfst en winter, waardoor vloerverwarming een geweldige optie is om te overwegen. De keuken is een ideale plek om te overwegen vloerverwarming te installeren, omdat het over het algemeen een van de meest gebruikte kamers in een huis is.
Vloerverwarming in slaapkamer
Iedereen houdt van een gezellige slaapkamer, en niets maakt een kamer comfortabeler dan aangename temperaturen. Vloerverwarming in een slaapkamer is een uitstekende manier om de kamer warm te houden zonder je energierekening te verhogen.
Vloerverwarming in woonkamer
Vloerverwarming is perfect voor een woonkamer of elke andere kamer. Dankzij de zachte, gelijkmatige warmte zal vloerverwarming in een woonkamer geen ongemak of koude plekken veroorzaken. Vergeleken met een radiator of kachel zal vloerverwarming de hele kamer op dezelfde temperatuur brengen, zodat je het niet te koud of te warm zult hebben afhankelijk van je positie in de kamer.
Vloerverwarming in een garage
De meeste mensen denken niet aan hun garage als ze een vloerverwarmingssysteem overwegen. Maar vloerverwarming in je garage kan helpen om de temperatuur in de winter te regelen en je garage comfortabel te houden.
Vloerverwarming in kantoren
Je zult je thuiskantoor nooit meer willen verlaten als je eenmaal vloerverwarming hebt geĆÆnstalleerd. Thuiskantoren, waar je telewerkt, zijn een uitstekende plek om te investeren in verbeteringen die voor blijvend comfort zorgen.
Vloerverwarming in de kelder
Kelders zijn vaak vochtig en koud in de koelere maanden. Maar met een vloerverwarmingssysteem kan die van jou het hele jaar door comfortabel blijven. En omdat de warmte opstijgt, kan een verwarmingssysteem in je kelder helpen om het hele huis warmer te houden.
Vloerverwarming in serre
Serres zijn uitstekende kamers in de lente en zomer. Het is een plek waar je van het buitenleven kunt genieten zonder direct te worden blootgesteld aan de elementen. Serres hebben vaak veel ramen om de kamer koel te houden in de warmere maanden. Maar diezelfde ramen kunnen de serre in de winter tot een kille plek maken. Het installeren van vloerverwarming in een serre kan helpen om de ruimte het hele jaar door toegankelijk en comfortabel te maken.
Sneeuwvrij opritten
Als je in een gebied woont met veel sneeuw en ijs, dan is een kabelverwarmingssysteem voor opritverwarming een geweldige optie voor jou. Laat je verwarmingssysteem gewoon automatisch draaien op basis van de luchtvochtigheid en de temperatuur buiten, en laat het ijs en sneeuw van je oprit smelten.
Vloerverwarming vergeleken met andere verwarmingssystemen
Wat zijn de alternatieven van andere verwarmingssystemen? Hoe is vloerverwarming te vergelijken?
Ketels en luchtsystemen
Iedereen is bekend met boilers en luchtsystemen. Luchtsystemen zoals airconditioning gebruiken over het algemeen gas of elektriciteit om warmte te produceren en circuleren het door kanalen om het huis te verwarmen. Hoewel ze een huis snel verwarmen, kunnen ze lawaaierig en lelijk zijn en een aantal allergieproblemen veroorzaken. De warmte is ook bovenin de kamer geconcentreerd, wat betekent dat je de verwarming hoger moet zetten (en meer energie moet gebruiken) om je kamer warm te houden.
Aan de andere kant werken vloerverwarmingssystemen op lagere temperaturen dan luchtsystemen en elimineren ze parasitair warmteverlies, waardoor je geld bespaart op je energierekening. Ze veroorzaken ook niet dezelfde allergieproblemen, omdat er geen luchtcirculatie is. Vloerverwarmingssystemen doen er misschien iets langer over om je huis op te warmen, maar de warmte is duurzaam en traag, wat resulteert in stabielere temperaturen en energiekosten.
Ketels en watersystemen
Boilers verwarmen water en sturen het via leidingen naar radiatoren. In vergelijking met vloerverwarming vereisen radiatoren regelmatig onderhoud, duurt het langer om op te warmen en af te koelen en zijn ze over het algemeen alleen een optie voor nieuwbouwwoningen. Watergedragen vloerverwarming is een populaire optie om je huis gelijkmatig te verwarmen, waarbij water op een lagere temperatuur wordt gebruikt dan bij radiatoren.
Hybride verwarming
Hybride verwarmingssystemen combineren een warmtepomp en een verbrandingsoven. Het hybride systeem gebruikt de warmtepompoptie, tenzij de temperatuur daalt, in welk geval de verbrandingsoven wordt ingeschakeld. Deze systemen zorgen er uitstekend voor dat je huis hoe dan ook warm blijft. Deze systemen zijn echter duur om te installeren en hebben vaak onderhoud nodig. Ze hebben ook dezelfde nadelen als luchtsystemen (stofcirculatie, allergieƫn, enz.).
6 mythes over vloerverwarming
- Vloerverwarming is een nieuwe technologie: geloof het of niet, maar de eerste verwarmingssystemen met straling dateren uit het Romeinse Rijk. In 1904 vond Frank Lloyd Wright een moderner systeem uit. In de loop der jaren werd er nog meer vooruitgang geboekt, wat leidde tot een groeiende populariteit in de jaren 1980.
- Ze zijn traag: zoals eerder in dit artikel vermeld, zijn vloerverwarmingssystemen eigenlijk sneller dan veel alternatieven, ze bereiken het optimale niveau al in 20 minuten met isolatie onder.
- Vloerverwarming beschadigt vloeren – het is allemaal een kwestie van installatie. Bij een juiste installatie is vloerverwarming volkomen veilig en zal het de uiteindelijke afwerking van je huis niet beschadigen.
- Ze zijn duur: in vergelijking met andere systemen biedt vloerverwarming besparingen op korte en lange termijn die veel groter zijn dan de installatiekosten.
- Ze zijn alleen ontworpen voor keukens en badkamers: vloerverwarming is de ideale verwarmingsoplossing voor elke kamer in je huis!
- Ze zorgen ervoor dat je benen zwaar aanvoelen: Valse vloerverwarmingssystemen zijn tegenwoordig uitgerust met een vloersensor die de temperatuur van de vloer beperkt tot maximaal 28Ā°C, zodat je voeten niet zo slecht aanvoelen.
Veelgestelde vragen over vloerverwarming
Wat kost vloerverwarming?
De kosten van vloerverwarming variĆ«ren sterk, afhankelijk van de grootte en het type systeem dat je kiest. Gemiddeld betaal je tussen de ā¬20 en ā¬40 per mĀ² bij elektrisch en ā¬50 en ā¬90 per mĀ² bij watergedragen. Vraag hier een offerte aan.
Je moet ook rekening houden met installatie- en gebruikskosten. Installatie kost bijvoorbeeld ongeveer ā¬ 300 tot ā¬ 400 per dag. De gebruikskosten van je vloerverwarmingssysteem variĆ«ren naargelang de grootte en het gebruik. De gebruikskosten van een vloerverwarmingssysteem zijn echter aanzienlijk lager dan die van de meeste traditionele oplossingen.
Is vloerverwarming gevaarlijk?
Vloerverwarming is een veilige verwarmingsoptie. Het is een āonzichtbareā optie, zonder hete oppervlakken of blootliggende elementen waar je je aan zou kunnen branden. Bovendien krijg je nooit een elektrische schok van vloerverwarming omdat het differentieel beveiligd is. Omdat deze systemen geen luchtcirculatie hebben, zal er minder zwevend stof zijn, wat zorgt voor een koelere, allergievrije ruimte. Warmup producten hebben internationaal erkende veiligheidsaccreditaties.
Is stralingsverwarming praktisch voor kantoren of commerciƫle gebouwen?
Vloerverwarming is niet alleen een optie voor huiseigenaren. Vloerverwarmingssystemen zijn zelfs een uitstekende optie voor commerciƫle gebouwen of kantoren. Ze verlagen de gebruikskosten, bieden meer flexibiliteit bij de installatie en zorgen voor een efficiƫntere, schonere en stillere verwarming. Bovendien hebben vloerverwarmingssystemen geen doorlopend onderhoud nodig, wat op de lange termijn nog meer besparingen betekent. Al met al is vloerverwarming een uitstekende optie voor commerciƫle gebouwen.
Hoe lang duurt het voordat vloerverwarming een kamer verwarmt?
Vloerverwarmingssystemen kunnen snel opwarmen, afhankelijk van hoe ze worden geĆÆnstalleerd, maar hoe snel hangt af van variabelen zoals:
- De grootte van de kamer
- Warmteverlies en isolatieniveau in de ruimte
- Type vloerbedekking
- Het systeem en de warmtebron
In een betegelde badkamer kun je verwachten dat de vloerverwarming met isolatie direct onder in ongeveer 20 minuten de optimale temperatuur bereikt.
Conclusie van onze gids : Is vloerverwarming de moeite waard?
Vloerverwarming is een gemakkelijke en energiezuinige manier om je huis te verwarmen. Hoewel vloerverwarming meer kost om te installeren dan traditionele radiatoren, zijn er verschillende opties beschikbaar die passen bij je budget, en het is de moeite waard om te onthouden dat vloerverwarming op de langere termijn aanzienlijk kan besparen op je energierekening.
Bij het renoveren van je badkamer is vloerverwarming het overwegen waard. Het comfort van het systeem en de besparingen op je verwarmingskosten zullen je op de lange termijn ten goede komen.
We hopen dat onze gids alle vragen heeft beantwoord die je misschien hebt voordat je aan de slag gaat!